odnovel

Moments Kapitel 18

Kategori: Allmänt

Senaste:

”Ikväll? Var klar halv sju!” sa han. Jag nickade och log. Sedan gick han för att antagligen göra sig i ordning och sedan fixa de vi nu skulle göra ikväll. Själv gick jag in till mitt rum för att leta efter något jag skulle kunna ha på mig. Jag gick in i min garderob och började leta. Första dejten på jag vet inte hur länge och de kunde nog bli rätt bra.


 
 
 

Less perspektiv:

Jag hade nu panikångest. Hala min garderob låg utspridd över hela mitt golv men ändå visste jag inte vad jag skulle ha på mig. Jag ville inte vara för fin som om man skulle på bal men ändå inte vardagskläder som mjukis byxor och en hoddie. Jag letade runt lite till innan jag hittade en ganska ny blus. De var en vanlig enkel vit blus som man kavlade upp ärmarna på och till de tog jag ett par svarta jeans. Jag satte på mig de och sedan tittade jag mig i spegeln. Jag smetade på lite mascara och sedan lite puder innan jag bestämde mig för att ha lockigt hår. Jag satte i locktången och gick sedan fram till byrån för att hitta lite accessoarer. Jag tog på mig några armband på höger hand och sedan gick jag tillbaka till locktången som nu var varm. Jag började locka och när jag var klar tittade jag mig nöjt i spegeln. Håret låg perfekt över ena axeln och blusen/skjortan var snyggt uppknäppt i halsen. Jag slängde en blick på klockan och såg att den rean var tjugo över sex. De innebar att Zayn skulle hämta upp mig om tio minuter. Jag sprang snabbt och tog på mig ett par svarta convers innan jag tog min svarta väska som jag stoppade ner mobil, nycklar, solglasögon (ifall att), plånbok och tillsist ett par hörlurar ifall att jag skulle gå hem. När jag var klar var klockan tjugosju så jag gick ut. Jag låste och när jag vände mig om så såg jag en svart bil som väntade. Jag gick fram till den men jag kunde inte se något för rutorna var tonade. Helt plötsligt vevades fram rutan ner och Zayn huvud stack ut. Han log brett åt mig. Jag hoppade in bredvid honom och stängde dörren. När jag sedan vände på mig drog Zayn in mig i en varm kram. Jag kramade tillbaka och när jag släppte pussade han mig snabbt på kinden.

”Vart ska vi?” frågad jag och Zayn log.

”Du får se” sa han utmanande. Jag suckade lite och han skrattade. Visst gillar jag överraskningar men jag blir ju såå nyfiken. Bilen startade och sedan körde vi i cirka tio minuter när han stannade. Zayn klev snabbt ut och innan jag ens hade hunnit knäppa loss bilbältet var han framme vid min sida och öppnade min dörr. Jag log tacksamt och klev ut. Zayn tog nervöst min hand, jag blev ganska förvånad men lät honom hålla den. Han gick mot en restaurang och när han stannade utanför den backade jag.

”Aldrig! De här är nog stans dyraste restaurang. Vi behöver inte äta här” protesterade jag. Zayn bara skrattade.

”Jag har redan bokat bord” svarade han lugnt. Jag är fortfarande tveksam.

”Jag vet inte ens om jag har så mycket pengar med mig” svarade jag ganska skamset.

”Jag betalar i vilket fall så kom nu!” innan jag hann protestera ännu en gång drog han med mig in. Han gick fram till en dam som stod vid en disk. Hon tittade nonchalant upp på honom med en frågande blick.

”Malik” svarade han och hon sa något till en annan servitris som visade oss bort mot ett bord. Men istället för att visa att vi skulle sätta oss där visade han oss upp för en trappa. Mitt hjärta började nu slå snabbare. Varför skulle vi upp här? När Zayn tittade på mig log han lugnande. Han visste säkert om vart vi skulle. Ja kände mig något lugnande och följde sedan efter servitrisen. När vi kom upp vart jag helt stum. De var ett litet bord med två stolar bredvid varandra, på tallrikarna låg de en varsin ros och i glasen var de redan upphällt någon röd dricka. På bordet stod de fullt med ljus och allt var inrett i rött. De var uppe på taket så man såg stjärnorna ovanför oss och lite längre bort kunde man skymta havet. Fortfarande helt stum satte jag mig ner på stolen Zayn just dragit ut. Servitören försvann och Zayn satte sig ner på sin stol mitt emot mig.

”Wow” var de ända jag fick ur mig. De var så fint att jag inte ens trodde de var sant. Hade han fixat allt de här för mig? Och undra hur mycket de hade kostat.. Utan att tänka för mycket på de vände jag blicken mot Zayn. Han satt redan och kollade på mig.

”De är så vackert” sa jag och log stort.

”Precis som du” sa han tyst och jag rodnade kraftigt. Jag tittade ner och log. Efter bara någon minut kom servitrisen som hade visat oss till bordet med två tallrikar. Han ställde ner dom framför oss och på tallrikarna låg de någon kycklinggryta med ris till. Jag log stort. Kyckling var något av de bästa jag visste så de här skulle nog bli gott. Vi började äta och en tystnad uppstod. Inte en sådan pinsam tystnad utan en skön tystnad. Båda var jätte hungriga och när vi var klara log jag.

”De var super gott” sa jag nöjt och klappade mig på magen. Han log. Plötsligt kom servitören in igen med ett stort fat. På de stod en glas skål med ett jätte stort lass glass i. Mina ögon vidgades eftersom att jag verkligen älskar de och när han ställde ner de på vårat bord log jag stort. Zayn tog upp en sked och började äta, jag visste inte vad jag skulle göra så jag gjorde likadant.

”Du verkar gilla glass?”

”Självklart!” sa jag med munnen full. Zayn skrattade åt mig och pekade sedan på min kind.

”Du har något där” sa han och log. Jag försökte torka bort de men zayn skakade bara på huvudet som att de var kvar. Tillslut gav jag upp och lät Zayn ta bort de. Han tog upp sin tumme och drog den över min kind. Han stannade med den nere vid min haka och granskade mig.

”Du är vacker” sa han och log. Jag rodnade lätt.

”Du med” sa jag sedan och Zayn sken upp i ett stort leende. Vi åt upp och när vi var klara gick vi ner för trapporna igen. Vi gick ut från restaurangen och klev in i bilen. Zayn körde hem och parkerade bilen utanför Harrys hus. Vi klev ut och ställde oss sedan mitt emot varandra i väntad på att den andra skulle säga något.

”Så..” började jag  och tittade samtidigt ner i marken.

”Ville du följa med in?” frågade jag sedan och pekade mot mitt hus. Zayn nickade lite och vi gick in till mig.

”Vet någon annan om att vi är ute på dejt?”

”Nej, jag tänkte att de kanske skulle vara bra så tills vi vet om de bli något” jag nickade. Vi gick in i mitt rum och satte oss på min säng. Zayn satte sig med ruggen mot väggen och jag la mig ner med huvudet i hans knä. Han började smeka mitt hår och då och då böjde han sig ner och pussade mig på huvudet.

”Vill du göra de igen någon gång?” frågade Zayn exalterat.

”Ja, de var kul” Han nickade lite. Jag kände hur trött jag blev av att både Zayn masserade min hårbotten och för att de hade varit en lång dag. Jag mumlade något med att Zayn skulle lägga sig ner. De gjorde han och sedan la han sina armar runt mig. Han kysste min panna en sista gång och sedan somnade jag till hans jämna hjärtslag.


Kapitel 18! Vad tycks? Kommentera!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: